Financial Lease

Financial Lease is een interessante vorm van zakelijke kredietverlening op maat voor uw bedrijf. In plaats van uw werkkapitaal te investeren in uw wagenpark, kunt u het ook investeren in uw bedrijfsvoering.

Met deze manier van financieren worden uw kredietfaciliteiten minder belast bij uw eigen huisbankier en worden de kredietfaciliteiten bij uw eigen bank niet aangetast. Het is altijd mogelijk om een slottermijn in het contract op te nemen waardoor de maandtermijn voor de Financial Lease lager wordt. Uw auto heeft immers na afloop van het contract altijd nog een bepaalde restwaarde. U betaalt over de slottermijn alleen rente en geen aflossing.

De aanschafprijs (exclusief btw) van een auto naar keuze, nieuw of gebruikt, wordt ondergebracht in een contract met een vaste looptijd en rente en een (eventueel) vooraf overeengekomen slottermijn.

De auto wordt geactiveerd op de balans van uw onderneming en u betaalt de btw aan het autobedrijf. Deze vooruitbetaalde btw kunt u wederom verrekenen met de omzetbelasting. Mocht u de btw niet kunnen verrekenen, dan kan de btw mee gefinancierd worden. Met het voldoen van de laatste termijn wordt u tevens juridisch eigenaar van het voertuig.

U draagt als economisch eigenaar zelf zorg voor houderschapsbelasting, verzekering, onderhoud en eventuele reparaties.

Bij een groot aantal autobedrijven bestaat tevens de mogelijkheid om separaat een R.O.B contract af te sluiten los van de Financial Lease.

Informeer hierover altijd bij uw autoleverancier aangaande condities en voorwaarden.

Indien gewenst kunt u uw auto ook verzekeren via PlusAdviesLease. Informeert u geheel vrijblijvend naar onze mogelijkheden en tarieven voor uw autoverzekering.

 

Operational Lease

Operational Lease is voor ondernemers die niet willen investeren in een of meer auto’s, het beheer en de bijbehorende administratie. De auto staat niet op uw balans. De maandelijkse leasetermijnen kunnen als kosten opgevoerd worden in de resultatenrekening.

Deze leasevorm is te vergelijken met autohuur, waarbij het aantal maanden en kilometers van tevoren zijn vastgesteld. Voor een vast bedrag per maand heeft u de beschikking over de auto van uw keuze. In de maandbedragen, het leasetarief, kunnen in principe alle autokosten ondergebracht worden: afschrijving, rente, verzekering en houderschapsbelasting, evenals reparatie, onderhoud, banden en vervangend vervoer na 24 uur.

Operationele Lease voor een jong gebruikte auto is wel mogelijk alleen zijn er wel een aantal voorwaarden. Zo mag de auto bijvoorbeeld niet ouder zijn dan ongeveer 12 maanden en een beperkt aantal kilometers gereden hebben.

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden voor Operationele Lease informeert u dan bij ons.

Wij wensen u veel prettige, onbezorgde kilometers toe.